1η ημέρα : Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα, μικρές στάσεις σε καφέ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και της Λάρισας ή της Κατερίνης για προαιρετικό γεύμα και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού, για να τακτοποιηθούμε νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, διανυκτέρευση.
2η ημέρα : Πρωινό και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, του σημαντικότερου αρχαιολογικού χώρου της ανατολικής Μακεδονίας, με χαρακτηριστικά μνημεία της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής περιόδου. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής που βαπτίστηκε στα νερά του ποταμού Ζυγκάτη. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Μααρά, το μεγαλύτερο σε μήκος και όγκο σπήλαιο της Ελλάδας, από τα πιο όμορφα σπήλαια, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο και ποικιλομορφία χρωματισμών. Το μεσημέρι καταλήγουμε στην πόλη της Δράμας, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πόλη αλλά και στο χώρο του Δημοτικού κήπου και την Πλατεία Ελευθερίας. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην Καβάλα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα : Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος, με στάση - επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, καταλήγουμε στην πόλη της Ξάνθης, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους στην παλαιά πόλη και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα : Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα, με στάση - επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας, ένα καταπληκτικό Μουσείο που φιλοξενεί επώνυμους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, αθλητές, πολιτικούς και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα ανάλογα Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η πορεία επιστροφής συνεχίζεται, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ. Τέλος του προγράμματος "Εκδρομή στην Μακεδονία και την Θράκη".
« Εκδρομές στην Ελλάδα, Ταξίδια στην Ελλάδα : Εκδρομή στη Μακεδονία και την Θράκη »
Ημέρες | Ξενοδοχεία | Αναχωρήσεις | Δίκλινο | Μονόκλινο | Παιδί |
---|
4Μ / 3Ν | Esperia 3* | 22/03/2025 | 225 € | 300 € | 205 € |
Παρατηρήσεις | - Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ΕΥΡΩ € και ισχύουν ανά άτομο.
- Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο μαζί με τους γονείς.
- Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι στο πρόγραμμα .
|
---|
Περισσότερες προτάσεις για ταξίδια στην Ελλάδα : Κρουαζιέρες στην Ελλάδα, Κρατήσεις Ξενοδοχείων στην Ελλάδα.